Ginecomastie

Aceasta afectiune se refera la cresterea volumului “pieptului” la barbat. In timpul puberatatii este normal ca glanda mamara sa se dezvolte sub actiunea schimbarilor hormonale, revenind apoi la normal. In unele cazuri aceste modificari nu isi revin producand aspecte inestetice neplacute si afectare psihosociala. Deasemenea aceasta afectiune poate fi secundara unor medicamente sau boli.

Ce face operatia? Reduce volumul “sanilor” pentru a se obtine un aspect
masculin.

Durata operatiei: 2-4 ore

Revenirea postoperatorie: Se va purta vesta elastica 6 saptamani postopertor; Firele se scot dupa 12-14 zile; Exercitiile fizice contraindicate 4 saptamani.

Reintegrare sociala: 3-4 zile

Ginecomastia afecteaza din punct de vedere psihosocial. In special in zilele de vara cand se poarta tinuta mai lejera sau la plaja acest aspect poate fi unul care sa puna persoanele respective in situatia de a se feri. Interventia consta in eliminarea excesului de glanda mamara, grasime si/sau piele prin tehnici diferite in functie de tipul afectiunii. Postoperator se aplica bandaj elastic compresiv si vesta elastica.

INFORMATII PREOPERATOR

– Spalati-va bine inainte de operatie;
– Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;
– Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;
– Nu fiti raciti in momentul operatiei;
– Postoperator evitati statul in frig ;
– Nu va expuneti la soare 2 saptamini inainte de operatie;
– Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;
– Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

 

 

Daca esti gata sa discuti despre posibilitatile legate de imbunatatirea aspectului tau, acum este momentul sa programezi o consultatie la Dr. Radu VOICU, medic primar chirurgie plastica. Simplu, PROGRAMEAZA O CONSULTATIE sunand la Dr. Radu VOICU +40 722.684.735; +40 740.236.347.