Otoplastie

De regula din nastere, forma urechilor constituie un motiv de stress inca de la varsta frageda. Poate creea complexe urmate de incercare de ascundere, cel mai adesea cu ajutorul parului. Daca uitandu-te in oglinda realizezi ca imaginea urechilor nu se armonizeaza cu fata ta, fiind departate de cap si acest lucru nu iti place, esti un bun candidat pentru otopalstie – chirurgia urechilor. Astfel poti obtine o forma a urechilor care sa se armonizeze cu fata si sa te reprezinte.

Ce face otoplastia? Apropie urechile prea departate de cap rezultand un aspect normal.

Durata operatiei: 1-2 ore

Revenirea postoperatorie: trebuie purtata o bentita peste urechi 10 zile
postoperator si inca 2-3 saptamani in timpul somnului. De evitat sporturile agresive 6 saptamani.

Reintegrare sociala: 2-3 zile

Multi barbati isi amintesc de sicanele si supararile din copilarie suportate de la alti copii datorita formei urechilor prea departate de cap, clapauge. Chirurgia urechilor apropie urechile clapauge rezultand un aspect normal. Interventia consta in incizarea in spatele urechii, ancorarea cartilajului remodelat si suturarea pielii. Dupa sutura se aplica un bandaj elastic. Disconfortul se poate controla prin medicatie antialgica. Pansamentul si bandajul se inlatura dupa 10 zile cind se scot si firele. Se recomanda a se purta o banda elastica peste urechi in timpul somnului 2-4 saptamani.

INFORMATII PREOPERATOR

– Spalati-va bine inainte de operatie;
– Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;
– Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;
– Nu fiti raciti in momentul operatiei;
– Postoperator evitati statul in frig;
– Nu va expuneti la soare 2 saptamini inainte de operatie;
– Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;
– Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

 

Daca esti gata sa discuti despre posibilitatile legate de imbunatatirea aspectului tau, acum este momentul sa programezi o consultatie la Dr. Radu VOICU, medic primar chirurgie plastica. Simplu, PROGRAMEAZA O CONSULTATIE sunand la Dr. Radu VOICU +40 722.684.735; +40 740.236.347.