Mameloane retractate

Pentru multe femei mameloanele retractate pot creea stare de discomfort. O areola plata sau chiar un mamelon retras spre interior fata de suprafata sanului poate fi o cauza de stress si deasemenea poate creea probleme in perioada de alaptare. Retractarea mameloanelor este determinate de lungimea redusa a canalelor galactofore care pornesc din glanda mamara si se exteriorizeaza prin mameloane.

Interventiile chirurgicale produc corectarea mameloanelor si obtinerea unui aspect frumos si natural si o proiectie caracteristica a acestora.
Tehnicile moderne folosite astazi se impart in 2 categorii:

1. cu pastrarea canalelor galactofore, situatie in care nu este afectata o eventuala alaptare. Interventia se efectueaza cu anestezie locala si consta in incizarea circulara la baza mamelonului pe areola. Tesuturile sunt apoi ridicate si suturate intr-o noua pozitie. Datorita formei circulare a cicatrici in jurul mamelonului, contractia acestei va produce o crestere a prioectiei mamelonului.

2. cu sectionarea canalelor galactofore, situatie in care nu mai este posibila o alaptare. Este interventia care poate fi necesara in cele mai multe cazuri.
Interventia se efectueaza cu anestezie locala si consta in incizare semicirculara la baza mamelonului urmata de sectionarea canalelor prea scurte pentru a obtine un aspect natural si o proiectie caracteristica. Se sutureaza si se panseaza zona respectiva.

Interventia dureaza 1-2 ore in functie de tehnica folosita si de anatomia pacientei.

Acest tip de interventie nu necesita internare in clinica si se poate pleca acasa dupa cateva ore de la interventie.
Firele se scot dupa 10-12 zile.
De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile.

INFORMATII PREOPERATOR

– Spalati-va bine inainte de operatie;
– Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;
– Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;
– Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;
– Nu fiti raciti in momentul operatiei;
– Postoperator evitati statul in frig;
– Nu va expuneti la soare 2 saptamini inainte de operatie;
– Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;
– Nu va machiati, nu va dati cu oja; daca este oja pe unghii, stergeti-o;
– In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;
– Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

 

 

 

Daca esti gata sa discuti despre posibilitatile legate de imbunatatirea aspectului tau, acum este momentul sa programezi o consultatie la Dr. Radu VOICU, medic primar chirurgie plastica. Simplu, PROGRAMEAZA O CONSULTATIE sunand la Dr. Radu VOICU +40 722.684.735; +40 740.236.347.