Peeling chimic

Peelingul chimic este o interventie cu un efect foarte bun pentru vitalitatea si aspectul pielii. 

Rolul acestui procedeu este de a inlatura modificarile superficiale de pigmentare, ridurile fine si in mare masura cicatricile postacnee. 

Acest procedeu se poate realiza cu agenti chimici din care cel mai folosit este TCA (acid triclor acetic). Peelingul chimic poate creste aspectul pielii prin culoare, textura, tonus si inlaturarea ridurilor fine.
 Acest procedeu se poate repeta la 12 luni pentru obtinerea unui efect optim.

Detalii despre peelingul chimic

Procedura. 

Peelingul chimic se efectueaza in cabinetul Bendis Medical de catre Dr. Voicu si dureaza intre 20-40 minute in functie de suprafata tratata. 

Nu are indicatie de anestezie. Se aplica agentul chimic pe fiecare zona separat. In timpul aplicarii poate apare o senzatie de arsura. Post interventie se va aplica un unguent pentru a ajuta vindecarea. Dupa aceasta puteti pleca acasa. Postinterventie nu este nevoie de medicatie. 
NU se efectueaza peeling chimic in cazul unui herpes activ sau in perioada de recuperare dupa un herpes. Riscul este de accentuare a herpesului.
Recuperarea. 

Dupa interventie nu se spala fata 12 ore. 
Initial fata va avea culoarea rosie iar dupa cateva zile va devenii bruna si se va exfolia. Recuperarea se face in 7 – 10 zile. Din punct de vedere fizic va puteti intoarce la birou imediat dar aspectul fetei va poate retine cateva zile.
 Aspectul final este o piele fina si de culoare roz. 
Se recomanda ca 2 luni dupa tratatment sa se foloseasca creme de intretinere cu factor de protectie solara minim 15 si se evita expunerea la soare. Din acest motiv peelingul chimic se efectueaza intre lunile octombrie si mai. 
Efectul dureaza intre 6 si 12 luni.

 

Daca esti gata sa discuti despre posibilitatile legate de imbunatatirea aspectului tau, acum este momentul sa programezi o consultatie la Dr. Radu VOICU, medic primar chirurgie plastica. Simplu, PROGRAMEAZA O CONSULTATIE sunand la Dr. Radu VOICU +40 722.684.735; +40 740.236.347.