Tratarea ridurilor

Ridurile de pe chipul nostru sunt de 2 tipuri: statice, adica ridurile formate prin pierderea elasticitatii pielii, scaderea nivelului de hidratare, expunerea prelungita la soare (“ridurile de varsta”), respectiv dinamice, asa-numitele “riduri de expresie”. 
Ridurile de expresie sunt rezultatul plierii repetate a pielii si apar ca urmare a contractiei muschilor. Primele riduri de expresie pot fi vizibile, de obicei, in jurul varstei de 30 de ani. Pe masura trecerii timpului acestea se adancesc, se alungesc si pot fi din ce in ce mai usor remarcate in repaus.

Detalii despre tratarea ridurilor

Tratarea ridurilor statice
Ridurile statice pot fi atenuate prin folosirea unor substanta care injectate in piele in zona ridului umplu ridul si il fac mai putin sau deloc vizibil. Substantele injectabile folosite sunt de tipul acid hyaluronic. Interventia se realizeaza prin punctionarea delicata cu ac fin a ridurilor respective. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 30 de minute. Se poate efectua in orice anotimp. Tratamentul se efectueaza in ambulator si nu este nevoie de pregatire medicala prealabila.
Rezultat. Efectul apare dupa 24-48 de ore dupa ce se reduce edemul si dureaza 4-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungii efectul spre 8-10 luni.

Tratarea ridurilor dinamice
Toxina botulinica actioneaza NUMAI asupra ridurilor dinamice, in special asupra celor din etajul superior al fetei. Cu toxina botulinica se obtin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprancene, ridurilor “laba gastii”. In urma tratamentului cu toxina botulinica ridurile de expresie dispar, iar chipul tau devine mai luminos si mai destins, deci mult mai placut la vedere. Toxina botulinica este injectata direct si usor in mai multe locuri cu ajutorul unui ac foarte fin, prin punctionarea delicata a muschilor respectivi. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 30 de minute. Se poate efectua in orice anotimp. Tratamentul se efectueaza in ambulator si nu este nevoie de pregatire medicala prealabila.
Rezultat. 

Efectul apare la 2-7 zile dupa injectare si se mentine 4-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul pana la aproape 1 an.

 

Daca esti gata sa discuti despre posibilitatile legate de imbunatatirea aspectului tau, acum este momentul sa programezi o consultatie la Dr. Radu VOICU, medic primar chirurgie plastica. Simplu, PROGRAMEAZA O CONSULTATIE sunand la Dr. Radu VOICU +40 722.684.735; +40 740.236.347.